Viilenneillä pintavesillä

30.08.2014 20:58

 
Viilenneet yöt ja tuulet muuttivat pintavesien tilanteen merkittävästi. Kolmen neljän asteen "lämpöromahdus" on iso. Veden lämpö helli edelleen kaikenlaisia vesiaktiviteetteja, joten mistään syysilmiöstä ei vielä voi puhua.
 
Hauet osoittivat heti muutosherkkyytensä. Pienikin siirto hauen kannalta parempaan, sai purukaluston liikkeelle. Hauki oli aktiivinen ja puri hanakasti isoa räikeää jigiä. Hauki ei kuitenkaan ollut kohdekala, joten työ ja etsiminen jatkui. Oletus oli kuitenkin, että myös kuha olisi aktivoitunut.  Lopulta aherrus palkittiin ja pirteä hyvin syönyt 5,8 kg kuhanköllikkä lojui haavissa. Tuon jälkeen oli sopiva fiilis kotiinlähdölle. Syyskesän myötä...tervetuloa syksy ja vähitellen liukkaammat eväkkäät.
 
Noin 20 cm jigi on meillä TLP:ssä vakiintunut kuhajigin yleiskooksi ( kalajigi, sirppi-ja riukupyrstö sekä näistä itse modatut versiot). Jopa reilusti yli 20 cm jigit toimivat. Isompi jigi antaa sopivasti ruokakuhaa ja tapahtumia kohtuudella. Jigin koko ja paikkavalinnat takaavat, ettemme joudu tilanteisiin, jolloin kalastuspäivän aikana koukuttaisimme suuria määriä pikkukuhia.
 
Timo -TLP