Vertikaalia ja uistelua

30.08.2014 20:46

Kun löydämme pimeällä ensimmäisen kaaren välivedestä 5 metrin syvyydestä, 8 tuuman jigi oikeaan syvyyteen, eikä kauan mene kun vavassa tuntuu pehmeä imaisu, nopea vastaisku ja vapa taipuu. 4kg kuha( kuva alhaalla) nopeasti ylös ja vapauteen saman tien. Jonkin aikaa menee haravoidessa aluetta kunnes kaiku piirtää samalle syvyydelle selkeän kaaren ja Mikko stoppaa veneen, pakki päälle ja kaari näkyy suoraan alla. Jigit oikealle syvyydelle, pieni hetki menee ja Mikon jigiä viedään. Kuhilas(kuvassa) käy pikaisesti veneen puolella ja painoa oli tälle kertynyt +4kg.


Saamme vielä muutaman kuhan välivedestä ja huomaamme kuhien nousseen aivan pintakerrokseen jolloin teimme päätöksen alkaa uistelemaan, joka tuottikin nopeasti tuloksia esim. Mikon +4kg kuhalla joka otti parin metrin syvyydestä. Uistellessa oli hyvä samalla tutkia ja luodata paikkaa tarkemmin tulevaisuutta varten. Muutamia mitallisia käy veneessä seuraavan parin tunnin aikana ja kaikkien ottisyvyys oli n.pari metriä.


Olikohan ilmanpaineen vaikutuksesta kun kuhat alkoivat taas viihtymään pohjan tuntumassa, jolloin siirryimme vielä kokeilemaan vertikaalilla. Pari kaarta vielä löysimme jotka oli aktiivisia kuhia.


Reipas sade maustettuna kovalla tuulella alkoi asettamaan paikoin liian kovia haasteita kalastukselle ja siksi päätimme lähteä taas uusia kokemuksia saaneena kohti kotia hyvillä mielin.

Pikkis & Mikko