Vaikeaa kuhan kalastusta

30.08.2014 20:56

Kävimme saman päivän aikana kolmella eri järvellä kuhia yrittämässä. Aamulla ensimmäiselle paikalle laskimme venettä auringon noustessa horisontin yläpuolelle. Tällä järvellä olemme käyneet vain pari kertaa aikaisemmin. Alkuperäinen suunnitelmamme oli kalastaa ensimmäistä paikkaa puoleenpäivään asti ja vaihtaa paikkaa. Kalastimme sielä enimmäkseen uistellen, mutta koitimme myös jigailla. Emme saaneet neljän tunnin kalastuksella tärppiäkään, joten Vaihdoimme järveä ja kävimme välissä hakemassa kaupasta lisää eväitä. Seuraava kohteemme oli järvi jossa olemme vain kerran aikaisemmin kalastaneet. Tätä oli tarkoitus kalastaa iltahämärään asti ja taktiikkamme oli sama, mutta klo 17 mennessä emme saaneet siltäkään paikalta tärppiäkään, joten päätimme vielä kerran vaihtaa järveä. Menimme vielä illaksi eräälle varmalle järvelle, jotta saamme selvyyden oliko kuha kaikkialla vain niin huonolla syönnillä, että emme sen takia saaneet kalaa. Kalastimme muutaman tunnin järvellä, kun viimein onnistuimme saamaan ensimmäisen ja päivän ainoan kalan uistelemalla ja se oli alamittainen kuha. Jatkoimme kalastusta vielä iltaan asti ja lähdimme pois.

Viikolla kävimme yhtenä iltana työpäivän jälkeen yrittämässä kuhaa. Yritimme vetouistelemalla sekä jigeillä kuhia klo 16:sta hämärän tuloon ja saimme vain yhden pienen kuhan vetouistelemalla.

Erittäin haastavalta tuntui kuhien saanti nyt näiltä järviltä joilla yritimme, ehkä hellettä on kestänyt jo liian pitkään ja se saanut kuhat passivoitumaan.

Antti ja Mikko