Talvionkikauden avaus

14.11.2016 12:47
Olipahan hieno avaus talvionkikaudelle viime viikolla. Mikko tosin oli ehtinyt käydä jo edellisenä päivänä Pertun kanssa korkkaamassa ensijäät ja hyvin olivat saaneet silloin haukia ja käyttivät jäällä myös yhden yli metrisen hauen. Mikon kanssa teimme seuraavana päivänä avannot kuitenkin eri paikkaan. Silloin osuttiin kyllä oikeaan paikkaan ja juuri oikeaan aikaan, sillä hauet olivat todella kovalla syönnillä. Osuttiin yhteen parhaista syönneistä joita omalle kohdalle on jäällä koskaan osunut. Haukia saimme nostella jäälle hyvään tahtiin ja isoja oli hyvin joukossa. Päivän aikana peräti viisi kalaa rikkoi 7kg rajan. Päivä oli aivan mahtava ja kun tarjotaan yhdelle päivälle liikaa makeaa, niin seuraavalla reissullamme menikin sitten "munat pataan". :)
 
8,6kg
8,8kg
Mikko teki vielä pari reissua jäälle Pertun kanssa. Toisella niistä Perttu onnistui käyttämään todella sakeassa lumisateessa jäällä yhden yli 9kg hauen ja toinen reissuista tarjosi taas useampaa isompaa haukea, kun jäällä vieraili 3 kalaa jotka ylittivät 7kg painon.
 
7,7kg/109cm
Nyt sääennusteet näyttävät siltä että, jäät lähetevät. Rannikolla avovesi kausi jatkuu ja pidetään peukkuja, että myös jo jäätyneet sisävedet aukeavat, jotta jäätalvi ei pääse niissä liian pitkäksi ja ankaraksi.
 
Antti ja Mikko