Suurahvenia

24.10.2014 17:55

Olin Teron kanssa ahvenia jigaamassa. Tavoitteena oli saada ruoka-ahvenet ja mahdollisia suurahvenia, jotka vapauttaisimme. Paikalle päästyämme alkoi heti tulla muutamia ahvenia sieltä täältä ja se ennusti hyvää. Olimme jiganneet jo useita tunteja ja alkoi näyttää siltä, että suurahvenet eivät olisi syönnillä, kunnes sain sellaisen siiman päähän. 5" jigiäni vietiin kovaa veneen alle ja tiesin että kyseessä oli todella iso ahven. Se antoi todella kovan vastuksen kevyillä välineillä ja pintaan tultuaan Tero otti sen haaviin. Ahven oli todella lihava ja mietin mielessäni, että puolitoista kiloa menisi rikki. Punnittiin ja mitattiin kala ja se painoi 1440g ja pituutta sillä oli 45cm. Kuvattiin ja vapautettiin kala.

Jatkettiin kalastusta ja heti seuraavalla heitolla Tero sai samasta kohdasta myös suuren ahvenen siiman päähän. Saatiin kala haaviin ja punnitus antoi sille painoksi 1260g ja se oli Teron uusi ahvenennätys. Kuvattiin ja vapautimme sen. 

Kalastus jatkui ja saimme vielä paikalta muutaman ahvenen, jotka olivat ruokakala kokoa suurempia ja ne vapautimme. Illan aikana saimme vielä sopivan määrän ruokakalaksi sopivaa ahventa ja lähdimme erittäin onnistuneelta reissulta kotiin

 

Mikko