Muikkujärven kymppi

07.02.2016 23:54
Aamulla pimeässä suuntasimme Karosen kanssa kohti järven selkää. Pari kilonmetriä oli kävelymatkaa oletetuille pelipaikoille. Onget viritettiin 8-15m rinteen reunaan ja väliveteen. Ei mennyt kauaakaan kun saimme ensimmäisen viennin ja ylös noin 5kg hauen. Aamulla oli jopa aika hyvää syöntiä. Aamun syönnistä suurin oli 7,2kg.
Aamun syönnin jälkeen tuli useamman tunnin hiljaisuus, jonka rikkoi mulle tullut vienti. Kelalta pakeni todella kovaa vauhtia siima. Vedin vastari kovaa juoksevaan siimaan ja se siiman toisessa päässä oleva otus meinas viedä mut mukanaan. Tajusin samantien että kyseessä oli tosi iso hauki! Huusin väsytyksen aikana moneen kertaan Janille että nyt on v***n iso hauki. Nähtiin moneen kertaan kalan leveä selkä ja aina se sai voimaa mennä, kunnes lopulta sain kalan liplockkiin ja nostin sen ahkioon. Fiilis oli aivan mahtava, kun pulkassa makasi vihdoin se kauan ja paljon yritetty muikkujärven kymppi! Punnitus antoi kalalle painoksi 10,7kg, kalaa emme mitanneet koska ei ollut mittaa mukana. Tämän kalan jälkeen takki oli aika tyhjä ja märkä. Illan hämärtyessä saimme vielä pari vientiä.
Yksi vienti nähtiin kaikuluotaimesta. Kaari nousi hitaasti kohti syöttikalaa ja kun ne kohtasivat vietiin särkeä neljän kilon hauen voimalla.
 
 
Mikko