Mikä saa jalat ja kädet tärisemään ?

30.08.2014 20:14

Ensimmäiset pikapaikat aamutuimaan eivät antaneet mitään ihmeellisiä kokemuksia. Varsinaiseksi otti alueeksi miettimällemme paikalle saapuessa oli sakeahkoa sumua ja hiukan tihkua odottamassa meitä.
Muutama keskikarkea kävi jerkkejämme kopasemassa aluksi ja jokunen kävi irrotuksessa veneen vierellä.
Sitten alkaa tapahtumaan. 
Mikko linkoaa hotspotin reunalle, alkaen uittamaan rivakasti, pieni pysäytys ja PAM, siima viistää vettä vauhdilla. Mikko sanoo kalan olevan ihan hyvää kokoa, ehkä kasi. Hauki tekee muutamat spurtit ja sen jälkeen alkaa pohjassa juroaminen. Pienet pumppaukset vavalla ja haukimamma näyttäytyy ensimmäisen kerran, raamit kohdillaan ja arvailut alkaa kiloista, onko maagisen kympin ylitys? Vielä muutamat spurtit veneen ympärillä ja hauki on valmis nostettavaksi punnitusta varten. Mikolla pientä jännityksestä johtuvaa tärinää hienosta kalasta ja vaaka näyttää erehtymättömästi lukemia 10,95kg(Kuva rapsan lopussa). Muutama nopea foto ja haukimamma pääsee uimaan takaisin valtakuntaansa. Parit yläfemmat fiilistelyiden lomassa ja kalastus jatkuu. 
Peruskarkeata kävi veneessä irrottautumassa jokunen jälleen. Mikko heittää päättäväisesti pitkän heiton ja upottaa jerkkiä tovin. Parit uittoliikkeet ja pysäytyksessä vapa taipuu luokille ja samassa Mikon rivakka vastaisku lähtee selkärangasta. Nyt alkaa kova ralli pohjan tuntumassa päänravisteluineen. Dööriltä siima juoksee tasaisesti vavan nyökkäillessä hauen liikkeiden mukaan. Hauki nousee pidemmällä pintaan ja sillä hetkellä selviää nyt olevan vauras yksilö kyseessä. Leveä selkä rikkoo veden pinnan ja suuret traktorin renkaat ilmestyvät hauen syöksyessä uudestaan pohjaa kohti. Haukimamma alkaa pikkuhiljaa lähestymään venettä Mikon ohjaillessa ja antaessa painetta tasaisesti vavalla. Hauki nousee pintaan veneen lähellä ja samalla huomaamme koukun olevan huonosti kiinni leuassa.Mikolla alkaa adrenaliini virtaamaan vielä kovempaa suonissa ja pientä jännityksestä johtuvaa tärinää on selvästi havaittavissa. Spurtti veneen alle vielä kerran ja Mikko pumppaa mamman ylös ja tiedostaen että on vain yksi mahdollisuus koukata haukimamma kyytiin. Nopea toiminta nostossa ja tuhdissa kunnossa oleva haukimamma on kyydissä. Kalan painosta ja onnistumisen ilosta pienet tärinät Mikon kropassa punnituksen aikana kertoivat kunnon adrenaliinipiikistä onnellisella kalamiehellä. Vaaka jysäyttää lukemat 12,7kg(kuvassa) ja sehän on Mikon uusi ennätyshauki. Nyt oli tuuletusten paikka yläfemmoineen toistamiseen. Muutama kuva erikulmista ja suurhauki vapautetaan iloisen kalamiehen toimesta.
Mikon istahtaessa penkille iloinen virne kasvoillaan kaivan ainoastaan näitä tilanteita varten olevan taskumatin esille ja pienet hörpyt laatujuomaa on paikallaan. Onnea vielä kerran Mikolle uudesta enkasta.On se vaan hienoa nähdä toisen onnistumisen riemua. 
Loppuaika meni pitkälti fiilistellessä ja haukia saimme sieltä täältä muutamia. Päivä tarjosi unohtumattomia elämyksiä suurhaukien toimesta.
Pikkis ja Mikko