Lunta ja pakkasta

30.08.2014 17:40

 

Aamulla autoa pakatessani oli ilma selkeästi viilennyt edellisestä päivästä ja ajaessani kohti rantaa näytti auton mittari -4 astetta pakkasta. veneellä ajellessa mietiskelin, että hyvä ettei tänään sada lunta, miten väärässä tulinkaan olemaan.


Aloin kalastelemaan matalassa ja kolmannella heitolla tärähti vajaan seiskan hauki kiinni. Nopea vapautus ja uutta heittoa menemään. Pari kolmosen kalaa kävi vielä näytillä. Pieni siirtymä ja luotto jerkki siiman päähän. lukuisia heittoja ja kaloista ei tietoakaan.

Nopea pähkäily mahdollisista otti paikoista ja siirtymä toisenlaiselle paikkatyypille. Ensimmäiset heitot antavat kontaktia haukiin ja useampi keskikarkea hauki käy veneen vierellä irrottautumassa, selkeästi haukia kokoontunut alueelle isompi joukko.
 
Pieni siirtymän aikana alkaa lunta tulemaan sakeasti. 
Ensimmäinen heitto lähtee kuin tykin suusta. Hiljaa uittaen, välillä lirkkien ja pum, raivoisa tärppi tuntuu vavassa selkeästi, nopea vastaisku ja rulla sylkee siimaa. Hauki veneen vierelle ja punnituspussiin. pussin vähennyksen jälkeen selviää hauen painoksi 10.15kg (kuvassa).


Samalta alueelta tulee yhteensä 18 haukea ja joukossa useita 5-6kg kaloja. Hauet tuli jerkeillä ja omatekemillä heittoperhoilla.

Pikkis