Kudulta palaavia haukia

30.08.2014 20:08

Kävin perjantaiaamuna yksin järvellä heittelemässä jerkkejä ja isoja jigejä. Aamulla klo 6.30 olin järvellä ja aamu ja päivä ei antanut kovasta yrityksestä huolimatta muutamaa pikkuhaukea kummempaa. Päätin mennä kutulahden aivan perukkaan heittää ja ensimmäisellä heitolla alle metrin vedessä tuli jerkkini perässä yli metrinen hauki. Kala kävi varovaisesti kopauttamassa jerkkiä veneen vierellä, mutta ei tarttunut kiinni. muutaman heiton päästä sama kala seurasi vielä uudestaan veneen vierelle, mutta ei käynyt enään kiinni. heittelin lahden perukan tarkkaan vielä läpi, eikä muita havaintoja hauista enään ollut.

Ajaudun pikkuhiljaa lahdesta selälle päin ja sain muutaman tärpin. Laskin ankkurin ja aloin heittää paikkaa tarkkaan. useampi ankkuripaikka meni ilman tapahtumia, kunnes viimein jerkkiini iski raivolla todella pirteä kala kiinni. ensimmäisen kerran kala ui veneen alta sen verran syvältä, että en nähnyt sitä. muutaman syöksyn jälkeen sain kalan kelattua haavitsemis etäisyydelle ja sain aika helpolla koukattua sen haaviin. Kala oli todella pulleassa kunnossa, hetken luulin että sillä oli mädit mahassa, mutta koukkuja irrottaessa huomasin syyllisen pullottavaan mahaan. Tämä kaveri oli hiljattain syönnyt lajitoverinsa, jonka pyrstö näkyi nielussa. Punnitus antoi kalalle painoksi 10,2kg ja pituutta oli kertynyt 110cm. Muutaman kuvan sain otettua, kun kala antoi pitää hetken pyrstöstä kiinni ennen lähtöä.

Ilo oli ylimmillään ja jatkoin kalastusta. Muutama ankkuri paikka jälkeenpäin sain taas paremman tuntuisen kalan siiman päähän ja tällä kertaa jigillä.  Otin kalan liplockkiin ja arvioin sen olevan noin 8kg. Irroitin koukut enkä viitsinyt yksin alkaa säätää punnituspussin kanssa, joten päästin kalan menemään ilman punnitusta.  Heittelin vielä muutaman tunnin ja sain muutaman pienen hauen ja ilta alkoi olla jo niin pitkällä, että oli lähettävä kotiin.

 

Mikko