Kohdekalana ahven

26.10.2014 00:33

Auton mittari näytti -3 astetta pakkasta kun Mikon kanssa ajelimme kohti rantaa. Pikkupakkanen yhdistettynä tyynellä kelillä lupaili hyvää ahvenen kalastuksen kannalta.

Ensimmäisillä heitoilla tuli pari mojovaa ahven tärppiä, mutta ei pysynyt kiinni. Aamupäivä meni hiljakseen eteenpäin ja saimme sieltä täältä muutamia pienempiä ahvenia ja lukuisan määrän hauki jotka tällä kertaa eivät olleet kohdekaloina, mutta toivat kivan piristyksen, kun ahven ei ollut oikein syönnillään.

Pieni siirtymä ja ensimmäisellä heitolla Mikon jigiä viedään. Nopeasti ahven veneeseen ja punnitukseen, 820g painoa ahvenella joka pääsi saman tien takaisin omaan valtakuntaansa. 

Tämäkin paikka alkoi antamaan haukia ja samalla ahven katosi alueelta.

Seuraavaa paikkaan ajellessa oli hienoa katsella syksyistä merta ja nauttia kupit kuumaa. Muutamia heittoja ehdittiin heittää kunnes tuli ensimmäiset ahven kontaktit. Ruokakala kokoa tuli sopivasti ja yksi +600g( alla kuvassa) jonka laskimme kasvamaan.

Hauet oli edelleen jigiemme kimpussa kiivaasti ja Mikolla metrikala( alla kuvassa) kävi antamassa pikkurallit ahvenen kalastuksen lomassa.

Hauki laskettiin takaisin pitämään pikkukala parvia kurissa,

Saimme sopivasti ruoka ahvenia ja lähemmäs kolmekymmentä haukea kävi luonamme hienossa syysilmassa.

Pikkis ja Mikko