Keskitalven sesonkiherkkuja - Lämminsavustettu Made.

31.08.2014 10:26

Keskitalven sesonkiherkkuja - Lämminsavustettu Made.


Madetta ruokapöydässä ajattelevalle tulee monesti ensimmäisenä mieleen madekeitto, ja tämän jälkeen mademuhennos. Ei pidä kuitenkaan unohtaa mateen huikeaa potentiaalia ruokapöydässä, joista yksi varmasti herkullisimmista valmistusmuodoista on lämminsavustaa made.

Suoraan savustuspöntöstä lautaselle lämpimänä tarjoiltu made vie kielen mennessään, varsinkin jos seurana tarjoilee hieman rasvaisemmalle kalalle soveltuvaa herukkaista tai voista valkoviiniä. Lisukkeina olemme käyttäneet tuoretta vihreää salaattia (esim. kreikkalainen) joka on mehukas ja raikas mutta jättää savumateen ansaitsemaansa ruokapöydän päätähden rooliin.

Madetta ei pysty pakastamaan nahan kanssa niin etteikö maku lihassa muuttuisi pakastimessa, siksi savumade onkin sesonkiherkkua parhaimmillaan.