kaksi paikkaa samana päivänä

14.10.2015 23:52
Kelit ovat olleet jo pidempään sen verran kylmiä, kirkkaita ja heikkotuulisia, että oli helppo jättää pois matalat rantavedet hauenkalastuskohdetta valittaessa.
 
Kohteeksi valitsimme järven, jossa oli tarkoitus kalastaa vain syvänne aluetta ja jos se ei antaisi kontaktia isommasta hauesta, niin nostaisimme veneen ja vaihtaisimme illaksi vielä paikkaa. Aamulla hämärässä laskimme soutarin vesille ja ilma oli pakkasen puolella ja keli oli upea.
Aloitimme kalastuksen heittämällä ja ensimmäinen pieni haukikin tuli hyvin nopeasti. Löysimme todella suuren pikkukalaparven ja katsoimme, että niitä olisi ajanut takaa ahvenet. Hetken päästä huomasimme, että pikkukalat säikkyvätkin jotain suurta pinnan lähellä hitaasti uivaa kalaa, eikä suinkaan ahvenia. Se ei kuitenkaan yrittänyt saalistaa niitä. Lähestyimme veneellä sitä, jolloin se säikähti ja ui karkuun. Pinnan täytti valtavat pyörteet ja tajusimme sen olleen jotain todella suurta. Se jäi kyllä kaivelemaan mieltä, olikohan se edes hauki? Aloimme heittelemään paikkaa, mutta saimme siitä saaliiksi vain muutaman pienen hauen. Vähän puolenpäivän jälkeen veneessä oli käynyt kymmenen pientä haukea eikä kontaktiakaan isommasta, joten teimme päätöksen nostaa vene ylös ja vaihtaa paikkaa. Autolla ajo matkaa ei onneksi ollut paljoa. Kun saimme taas veneen vesille ja päästiin seuraavalle kalapaikalle, niin noin puolen tunnin heittelyn jälkeen Mikko sai raskaan kalan jerkkiin. Saatiin nopeasti haaviin pullea, paksuniskainen ja pieni päinen hauki, jolla pituutta oli 101cm ja painoa 8,1kg (kuvasssa). Lahnan pyrstö pilkotti vielä hauen nielussa. Tämän lisäksi saimme sieltä vielä muutaman hauen ja lopetimme kalastuksen pimeän tullen.
Antti ja Mikko