Kahden päivän turnee ja enkat paukkuu

30.08.2014 17:36

Sovimme Antti jr:n kanssa kahden päivän reissusta lähivesille tammikuun alkuun.
Ensimmäisenä kalapäivänä vettä vihmoi vaakatasossa ja tuuli tuiversi idän suunnalta kun saavuimme rantaan. Veneen lasku ja kamat kyytiin ripeästi, suuntana Antille ennestään tuntemattomat kalavedet. Hiljakseen ajellessamme kahveita hörppiessä, kävimme keskustelua haukien mahdollisista olinpaikoista.
Ensimmäinen nurkkaus missä heittelimme, antoi molemmille avauskalat pimeässä. Hetki alueella heiteltyämme tyhjää, suuntasimme eteenpäin. Toinen stoppi tarjosi keskikarkeata kalaa sieltä täältä oranssisävytteisillä jerkeillä. Kalat olivat hiukan syvemmällä ja aivan matalista paikoista tuli ainoastaan kokemusta haukien loistaessa poissaolollaan. 
Pieni siirtymä antoi edelleen jokusen kalan sieltä täältä, mutta isomukset eivät antaneet merkkiäkään. Päivien ollessa tähän aikaan lyhyitä, päätimme palata paikalle josta olimme saaneet keskikarkeata(5-6kg) haukea.
Lähestyimme aluetta uudelta kantilta aloittaen kalastuksen syvemmältä ja se toi nopeasti tulosta. Hetken ehdimme piiskata kun Antilla vapa taipui ja kuului, että nyt on vähän parempi. Antti väsytteli aluksi luullen hauen olevan keskikarkeata kokoa, mutta ensimmäisen pintakäynnin aikana selvisi molemmille kyseessä olevan suurhauki. Pirteässä kunnossa oleva hauki teki muutamat rivakat syöksyt ja Antti uitti hauen rauhallisesti veneen viereen josta se oli helppo haavita. Puntari kiinni kumihavashaaviin ja lukemat kertoivat Antin uuden enkan syntyneet haavin painon vähennyksen jälkeen. Nopeasti pari kuvaa ja 9,7kg hauen vapautus. Onnittelut vielä kerran Antille uudesta ennätyshauesta (kuvassa).
Loppupäivä antoi samalta alueelta hyvin haukea ja tuntui keskikarkean hauen kokoontumispaikalta. Päivän aikana saimme nelisenkymmentä haukea ja yksi alue oli ylitse muiden.

Toisena päivänä venettä laskiessa oli säätyyppi muuttunut ja sade loisti poissaolollaan, eikä tuulta ollut nimiksikään. Ajellessamme oletetuille otti paikoille, tuli vilkaistua vedenkorkeuden ennustetta ja merkit oli ilmassa laskevalle veden korkeudelle. 
Kokeilimme pikaisesti varmuudeksi matalasta ja kun hauet eivät siellä lymynneet, aloimme samalla alueella kalastaa syvemmän veden äärellä. 
Syönti oli huomattavasti heikompi kuin edellisenä päivänä ja jerkkien uittamisella oli suuri merkitys jotta sai niihin kontaktia. otti väri oli tummanpunainen ellei jopa melkein musta. Kaikki päivän hauet olivat jerkin takakoukussa kiinni ja otit olivat varovaisia, Onneksi oli tullut vaihdettua ottipeleihin uudet koukut juuri.
Saimme päivän aikana parikymmentä haukea, isoimpien ollessa seiska plussia.
Kaksi hienoa ja avartavaa kalapäivää tammikuussa.

Pikkis ja Antti Jr