Järvihauki-Ennätyksiä Kesämyrskyssä

30.08.2014 20:15

Järvihauki-Ennätyksiä Kesämyrskyssä

Mikon kanssa lähdimme eräälle järvelle kalastamaan kudunjälkeisiä haukia. Sää-ennuste oli luvannut lähes tyyntä ja puolipilvistä, mutta matkan varrella taivaanrannassa näkyvät tummat pilvet enteilivät muuta. Kännykkä kertoo autossa, että ennuste olikin aamuyön aikana muuttunut kosteampaan suuntaan.

Järvelle päästyämme tuli isompaa venettä ikävä katsoessamme vedenpinnan vellontaa, mutta sillä on mentävä mitä mukana on.

Hieman kankean alun jälkeen onnistun saamaan karvan alta kahdeksankiloisen hauen, ja värikoodin sen jälkeen avauduttua Mikko onnistuu jallittamaan vihaisen 10,7:an. Kaunis kala piipahtaa pikaisesti karppimatolla ennen kuin saa vapautensa takaisin. Samalla Mikon järvihauki-ennätys paranee hitusen verran ja fiilikset ovat huipussaan.

Kalastus jatkuu pienempien yksilöiden kanssa, mutta yhtäkkiä tunnen siimani päässä selkeän imaisun. Vastaisku ei kuitenkaan ajoitu kohdalleen tai kala iskee huonosti koska jää tarttumatta, mutta synkän kelin nostattamassa aallokossa erottuu selkeästi isot pyörteet eli pienestä kalasta ei ole kyse. Ehdin miettiä paikkaamista uudella heitolla, mutta Mikko on nopeampi ja hänen jerkkinsä ottaa vakaan lentoradan kohti hauen näyttäytymispaikkaa. Hetkeä myöhemmin Mikko saa tällin joka meinaa viedä kalamiehen mukanaan. Raskas paino siiman toisessa päässä viestii vakuuttavankokoisesta vastuksesta, joka punnerrustaistelun jälkeen pääsee vierailemaan karppimatolla. Kala on selvästi edellistä vierailijaa kookkaampi, ja punnitus vahvistaa kauniin hauen painoksi 11,4kg, joka on toistamiseen saman päivän aikana Mikon uusi järvihauki-ennätys.

Pikainen kuvaus ja vapautus upeissa tunnelmissa ovat seuraavaksi ohjelmassa. Kalastus jatkuu, saamme vielä jonkin verran lisää haukia kunnes on aika lopettaa. Upea päivä kertakaikkisesti, toivottavasti pääsemme kokemaan vastaavaa vielä tulevaisuudessakin.

Kuvassa Mikon uusi järvihauki-ennätys palaamassa takaisin kotiinsa

TLP, Janne & Mikko