Ikimuistoinen kalapäivä

30.08.2014 20:40

 

Olimme Jannen kanssa jokusen päivän suunnitelleet kuhankalastusta ja saimme vihdoin aikataulut lyötyä lukkoon, eikun vene vesille. 
Oltuamme pelipaikalla jo kokonaiset kolme minuuttia, sain kovan tällin vihertävään jigiini ja rivakka vastaisku tuotti tulosta. Alkoin pieni uintiralli vavan niiatessa ja rullan suoltaessa siimaa. Kivasti tuntui olevan painoa kuhalla ja veneen vierelle saadessani sen Janne nopeasti haavitsee sen. Koukut irti ja punnitus näyttää 6,1kg, huikea aloitus kuha. 
Tästä ei mene kauaan kun vapani taipuu uudestaan ja samaa jigiä viedään. Kuhan menohalut loppuu lyhyeen ja puntari heilahtaa näyttäen 5,6kg. Seuraavaakaan tärppiä ei tarvitse liian kauan odotella kun parikiloinen kuha käy näytillä joka jäi itselle päivän pienimmäksi. Jokunen tovi menee ja räväkkä isku tuntuu vavassa ja vastaiskun onnistuessa, saan tuntea taas mukavat jumputukset vavan varressa. Tällä hienolla kuhilaalla oli painoa 4,1kg. Paikan hiljentyessä ja antaessa enää muutamia varovaisia tärppejä alkoi siirtyminen seuraavalle paikalle. 
Toinen paikka antoi mulle nopeasti kaksi 4+ kuhaa ja hetki meni tyhjää pyytäessä ennen kuin tunnen kuhilaan imaisevan jigini, joka saa taas vavan nyökkäilemään. Pienet juoroamiset alkaa höystettynä spurteilla. Janne haavitsee kuhan ja pikainen punnitus pysäyttää vaakaan lukemat 5kg. Ei voi olla totta ajattelen kun saan tukevan tärpin ja jigiäni taas viedään 4,9kg kuhan toimesta.
Tästä ei mene kuin hetki ja Jannen jigiä viedään. Kuhan voimakkaat potkut saa Jannen vavan taipumaan ja siima rullalta juoksee tasaisesti. Nyt tuntuu olevan painoa jo enemmän. Kuha juroo pohjassa ja välillä tekee kiivaita spurtteja. Janne väsyttää maltilla ja määrätietoisesti kuhaa ja uittaessa kuhan veneen viereen on mulla helppo työ haavita se. Vaaka pysähtää 7,8 kiloon, todella hieno avauskala Jannelle. Hetki tuon suurkuhan vapautuksen jälkeen luottojigiäni viedään ja 5+ kuha käy puntarilla. Vapautuksen jälkeen korjailen jigiäni kun Jannen vapa taipuu taas, eikun haavi käteen ja oottelemaan väsyttelyn tulosta.Kuha haaviin ja vaaka pysähtyi tällä kertaa lukemiin 5,3kg. 
Muutama tovi menee ja saan vielä muutaman 4+ kuhan ja Jannella käy näytillä yksi 4+ ja pari pienempää. Paikka hiljenee ja miehet ihmeissään uskomattoman kuhapäivän annista. Päätämme lopettaa kalastuksen ja suunnata kohti kotejamme.
Päivän saldo oli 6 yli vitosen kuhaa, suurimpana Jannen hieno 7,8kg. Itselle 11 kuhaa joista 4 yli 5kg ja, Jannelle viisi kuhaa, joista kaksi yli 5kg.
Kyllä oli ikimuistoinen kuhapäivä.

TLP tiimillä oli muutenkin hyvä kalapäivä. Timppa jigitteli eri vesistössä iltapäivän ja sai kolme +5kg kuhaa joista suurin 5,7 kg

 

Pikkis ja Janne