Huikeaa metrikalan jallitusta

30.08.2014 20:00

Olin pitkään puhunut team kavereiden kanssa heille hiukan tuntemattoman alueen potentiaalista keväisin ja vihdoin saimme sovittua Jannen sekä Mikon kanssa reissun kyseiselle alueelle. Jannen juuri kokeman onnistuneen reissun jälkeen rima oli korkealla jo valmiiksi, mutta tämä päivä korottaisi sitä vielä entisestään.


Kello pärähtää aamulla 03.00 ja virkeänä ylös. Aamupala kahveineen tulee nautittua pikaisesti ja eväät pakattua samalla. Kalakamat autoon ja suuntana ramppi johon Mikon kanssa olimme sopineet treffit aamuntunneille. Lähdimme pidemmälle siirtymälle kohti ensimmäisiä otti paikkoja Mikon kanssa. Aikataulu ongelmista johtuen olimme tänään kahdella veneellä liikenteessä ja Janne oli hiukan myöhemmin vielä tulossa paikalle.


Ensimmäiset paikat lupailee heti hyvää syöntiä ja veneessä käy päivän ensimmäiset metrikalat ja liuta hiukan pienempiä. Jannen saapuessa kanssa, siirrymme taas pidemmän siivun ja paikalle tullessamme alamme kolmen miehen voimin perkaamaan aluetta. Haukia sieltä täältä ja Jannella harmittava kymppihauen karkuutus.


Taas pieni siirtymä kuumaakin kuumemmalle paikalle joka tuli tarjoamaan huikeita tapahtumia.
Mikolle ensimmäisellä heitolla plus vitonen jerkillä. Lyhyessä ajassa saamme useita 5-7+ haukia jerkeillä ja ”lörtsyillä”. Heitän Bomberin jerkin ja alan hiljaa lirkkimään ja ”pam” kova isku jerkkiin, vapa niiaa ison kalan toimesta ja siimaa juoksee puolalta tasaisesti. Hauki nousee pidemmällä pintaan ja alkaa arvuuttelu onko se kympin ylitys mahdollisesti. Hauki tekee syöksyn syvemmälle jättäen isot pyörteet pintaan. Hetken päästä Mikko koukkaa sen haaviin ja näemme kunnolla todella pulskassa kunnossa olevan sekä hienon värityksen omaavan suurhauen läheltä. Nopea punnaus, muutama foto ja hieno suurhauki(11,15kg kuvassa) takaisin omaan valtakuntaan.
Pieni rauhoittumisen hetki veneessä ja samalla siiman sekä koukkujen tarkistus. Seuraava heitto samaan kohtaan ja taas ”pam” Bomberin jerkkiä viedään raivolla pohjan tuntumassa. Painoa tuntuu olevan tälläkin hauella, hetken päästä hauki veneen vierellä ja Mikko haavitsee sen. Arvuuttelu alkaa painosta ja silmäpuntari tuntuu olevan kaikilla kohdillaan eli kaikilla oikea painonarvio oli 200g sisällä oikeasta painosta. Hauelle oli kertynyt kevään tankkauksessa painoa 9,5kg. Nyt tuli nautittua kuppi kahvia ja fiilisteltyä hienoista tapahtumista mitä kaksi peräkkäistä heittoa oli oli antanut.


Hetki päästä Jannella vapa taipuu ja ”lörtsyä” viedään vauhdilla. Kasin hauki tervehtii kumihavashaavin verkkoa ja pääsee takaisin kasvamaan. Heti perään Jannella pamahtaa uudelleen painavampi yksilö. Nopean väsyttelyn jälkeen hauki haaviin ja puntari heilahtaa 8,6kilon kohdalle. On tää vaan huikea paikka. Mikko heittää jerkkinsä ja alkaa hiljaa tuomaan pohjan tuntumassa ja taas vapa taipuu vajaan kasi hauen toimesta. Eikä aikaakaan kun Jannella taas reilu 9,3 nousee puntarille ”lörtsyn” toimesta. Hetken päästä itselle nousee vajaa kasi. Eikä kauankaan kun Mikko koukuttaa tasan kolmen kilon kuhan jerkillä joka vie siimaa vauhdilla ennen kuin saamme sen haaviin. No, eihän se tähän vielä jää, vaan Jannella iskee vielä kiinni isomus joka saa kunnon raivarit ja alkaa kalastajan sekä hauen välinen taistelu jonka Janne kääntää voitokseen puntarin heilahtaessa 9,8 kiloon.


Pieni siirtymä alueella ja Mikko heittää piiiitkän heiton ja vajottaa jerkkiä. Alkaa kelaus hiljalleen ja taas vapa niiaa voimakkaasti, muutama rivakka syöksy hauelta ja Mikko uittaa hauen veneen vierellä odottavaan haaviin ja samalla arvuuttelua meneekö kymppi rikki, ei mennyt, painoa hienolla kalalla oli 9,2kg.


Saimme tänään kokea erittäin hienon päivän vesillä suurhaukien kanssa. Pohjatyö ennen kalareissua yhdessä antoi meille kaikille taas hyvän muistutuksen ennakkoluulottomuudesta kalapaikkojen suhteen.

Päivän TOP 8 kalat
1. 11,15 jerkillä

2. 9,8kg Lörtsyllä

3. 9,5kg jerkillä

4. 9,3kg jerkillä

5. 9,2kg lörtsyllä

6. 8,6kg Lörtsyllä

7. 8,0kg Lörtsyllä

8. 3kg kuha jerkillä

sekä useita 7+ haukia

Alla vielä kuva jossa useampi isomus

Pikkis, Mikko ja Janne