Hong Kong Challenge - Suomalaisen kilpakalastuksen uusi muoto?

30.08.2014 15:53

Vuosi sitten julkaisimme sivuillamme blogin jossa huolenaiheenamme oli suuriin yksilöihin keskittyminen kalastuskilpailuissa jossa kalat tuodaan tapettuna punnittavaksi.

Aiemmassa blogissa toivoimme Suomeen vastaavia CR-kisoja kuin Ruotsissakin paljon järjestetään. Näissä kala yleensä kuvataan ja mitataan vasten kisanjärjestäjän antamaa mittalautaa sekä ilmoitetaan puhelimitse kisakeskukseen, ja kisan päätyttyä pisimmän kalan pituus ratkaisee lajikohtaisen voiton. Vastaavasti voi myös tietyn mitan ylittävien kalojen yhteispituus olla ratkaiseva, jos kisajärjestäjät näin tahtovat.

Syksylle 2014 on kaivattu uudistus kisakulttuurissa mahdollistettu. 13.9. järjestetään Lohjanjärvellä ”Hong Kong Challenge”-nimeä kantavassa kalastuskisa, joka on täysin C&R-heittokilpailu.

On ollut positiivista seurata kuinka uusi kisa on otettu vastaan kalastajien keskuudessa, ja tapahtuma onkin kesän aikana saanut esim. usealla eri sosiaalisen median kanavalla näkyvyyttä. Tämänlaisen kisan järjestäminen onkin hatunnoston arvoinen teko Suomen kilpakalastuskulttuurille, ja toivottavasti samansuuntaista kehitystä on luvassa myös lisää ja muissakin vesistöissä.

TLP:ssä emme yleensä suosittele osallistumaan paikallisia kalakantoja lisääntyneellä kalastuspaineella kuormittaviin tapahtumiin, mutta teemme tässä tapauksessa poikkeuksen ja kannustamme jokaista vastuullisesta kilpakalastuksesta kiinnostunutta osallistumaan Hong Kong Challengeen – ei voittamisen eikä palkintojen takia vaan Suomen kilpakalastuksen uuden tulevaisuuden pohjan rakentamiseksi. Myös TLP pyrkii pääsemään paikalle.

Linkki kisatapahtuman sivuille: https://kalastus.hongkong.fi/fi/info/challenge/

TLP, Janne