Haukimamma tyynessä kelissä

25.11.2014 19:48

Edellisenä iltana olimme sopineet Mikon kanssa kalareissusta ja saapuessamme rantaan, otti pikku pakkanen meidät vastaan. Nopeasti saimme veneen pakattua ja siitä alkoi matka tyynessä pakkaskelissä oletetuille ottipaikoille.

Heti alkuun saimme muutaman kalan ja joukossa oli yksi metrikalakin joka puraisi sinivalkoista Snack kumia. Varovaisia tärppejä tuli molemmille useita ja joukossa muutama isomman kalan havaintokin.

 

Paikan hiljentyessä lähdimme toiselle paikalle ajelemaan rokka sumussa.

Tämä arpa ei antanut kuin pikku haukia ja nopeasti siirryimme taas seuraavaan kohteeseen. Tärppejä sieltä täältä tuli edelleen molemmille mutta tartutuksen kanssa oli ongelmia. Teimme pienen siirtymän vielä ja se kannatti. Heittelimme kahden metrin syvyistä aluetta ja yhtäkkiä tunsin imaisun vavassa kun Palomies Snackia vietiin. Rauhallisesti hauki mamma lipui veneen vierelle ja Mikko helposti sen otti haaviin. Nopeat strategiset mitat sekä fotot ja 115cm/10,7kg mamma oli valmis vapautukseen.

Vielä hetken heittelimme ja yksi tärppi jäi harmittamaan jonka Mikko sai aivan loppumetreillä vielä kokea vavan varressa. No ensi kerralla sitten.
Päivä tarjosi hienoja elämyksiä ja seuraavaa reissua jo aloimme suunnitella.

 

Pikkis ja Mikko