Haukia ja siika

20.04.2016 12:52
Kävin viime viikolla 3 kertaa kalassa. Maanantaina iltana lähdettiin poikani Lukaksen ja isäni kanssa siika ongelle. Reissu oli suunnniteltu 3,5 vuotiasta poikaani varten. Pojalla riitti touhuttavaa ja ihmeteltävää auringon lämmittämällä rantakalliolla, samaanaikaan kun siikaonget olivat pyynnissä. Syötiin eväitä ja ihmeteltiin kivien alta karkuun lähteviä katkoja, merilintuja ja kalliolla lämmitteleviä hämähäkkejä yms. Yksi siikakin onnistuttiin saamaan, joka yhdessä otettiin ylös, perattiin ja paistettiin kotona. Oli ilo seurata aitoa iloa ja kiinnostusta mereneläimiä kohtaan.
 
Keskiviikkona kävimme Teron kanssa illalla heittelemässä järvellä haukia. Heiteltiin vain matalia rantojen reunoja ja niiden rinteitä. Saimme vain yhden tärpin ja se oli kutematon noin nelosen hauki.
 
Viikonloppuna oltiin Teron kanssa täysi päivä järvellä kalastamassa haukia. Aamulla oli ensimmäinen vastoinkäyminen, kun moottori oli mennyt takakontissa kuljettaessa nestelukkoon. Laitettiin moottori veneen perään ja veteen ja pyöritettiin airoilla vaihde päällä potkuria, jotta saatiin moottori liikkumaan. Näin saatiin käynistysnaru vähän liikkeelle ja tätä toistettiin kunnes saatiin moottori starttaamaan. Kalastus aloitettiin heittämällä ja parista ekasta paikasta ei tullut tapahtumia ja päätettiin välillä uistella ja saatiin aika nopeasti pari ekaa haukea, mutta sen jälkeen meni monta tuntia ilman tapahtumia. Alettiin taas heittämään ja saatiin yksittäisiä haukia sieltä täältä. Sitten oli tarkoitus taas tehdä pidempi siirtymä ja tankattiin moottoriin lisää bensaa ja kun  vedin moottorin käyntiin ihmettelin miksi vaihde ei mene päälle. Vähän aikaan ihmettelin, kunnes tajusin vian olevan potkurissa. Se oli tipahtanut järveen. Ilmeisesti sokka oli mennyt poikki potkuria melalla pyöritellessa ja mutteri jolla se on kiinni pääsi irtoamaan. No ei auttanu muu kuin jatkaa soutaen ja loppupäivän pelkästään heittelimme.
 
Iltapäivän ja illan jatkui sama meininki. Kaloja tuli tasaisen harvakseltaan, mutta päivän kokonaissaldoksi haukia saimme kuitenkin 11kpl, joista yksi oli selkeästi isompi. Sen Tero onnistui saamaan jerkillä kaislikon reinasta heittämällä ja se painoi 8,4kg.
 
Antti