"flötestrolling"

22.11.2015 23:18
Vietiin katiska järvelle syöttikaloja pyytämään ja se on pyytänyt nyt hyvin sorvia, jotka ovat olleet kooltaan sellaisia 150g-400g. Eli todella hyvää kokoa hauille syöteiksi. Näiden ansiosta kolme viimeisintä järvillä käyntiä ovat olleet enimmäkseen täkyongintaa. Täkyonginta on ollut kohon kanssa syöttikalan hinausta veneen perässä hitaalla vauhdilla ns. "flötestrolling".
 
Paikoiksi valitsimme samoja joita olemme tämän syksyn aikana käyneet kalastamassa myös vieheillä. Tapahtumia syöttikaloihin on tullut luultavasti vähämmän mitä olisimme samoina päivinä saaneet vieheiden kanssa, mutta viime reissuilla hitaassa vauhdissa uiviin vieheisiin tärppien tartutus on ollut niin kehnoa, että luultavasti veneessä käyneiden kalojen määrä on ollut syöttikaloja käyttäen suurempi. Onko syöttikaloilla näistä paikoista sitten helpompi saada isoja haukia on vaikea sanoa, mutta kohojen kyttääminen on kyllä hauskaa vaihtelua vieheillä kalastamiseen. 
 
kolmen reissun aikana syöttikaloilla olemme saaneet haukia parisen kymmentä, joista pari suurinta on ollut arviolta +6kg.
Antti ja Mikko