Aurinkoa, sadetta, kunnon raekuuroja ja 11+kg

30.08.2014 20:10

Pimeys vallitsee istuessani aamulla kolmen aikaan kahvilla terassilla ja tutkiessani pikaisesti säätietoja ennen reissuun lähtöä. Kevyttä tuulta ja puolipilvistä lupailee Foreca, saas nähdä paikkansa pitävyys.
Ajaessani huomio siirtyy auton lämpömittariin joka seilaa kokoajan pakkasen puolella, parhaimmillaan taisi olla -4 astetta. Matkan aikana tuli nähtyä useamman kerran pellonreunassa tai tien yli juoksevia peuroja ja hirviä, piti kuskin hyvin hereillä vajaan parin tunnin ajomatkan. 
Rantaan tullessa oli kaverikin jo paikalla ja eikun vene vesille. Pakkasta edelleen ajaessamme tyynessä kevät aamussa kohti oletettuja ottipaikkoja. Ensimmäiset paikat tarjoavat muutamia tapahtumia, mutta haukien koko ei ollut ihan sitä mitä odotuksissa oli. Pipoa korville ja suunta toisaalle. Saapuessamme alueelle oli tuuli pikkuhiljaa voimistunut ja ensimmäiset sadepisarat tippuneet jo taivaalta, selkeä haukikeli .
Kaveri laittaa sirpan siiman päähän ja linkoaa sen kuitusiiman ujeltaessa vaparenkaissa. Hidasta uittoa selkeillä stopeilla ja PUM, siima juoksee kaverin rullalta vauhdilla. Vapa niiaa hauen ravistellessa siiman toisessa päässä. Nyt taitaa olla vauraampi yksilö kyseessä. Hauki tekee useita spurtteja pohjan tuntumassa eikä meinaa millään nousta ylemmäs. Hetken päästä hauki vilauttaa ensimmäisen kerran kylkeä pinnantuntumassa ja sillä sekunnilla on selvää et nyt rikotaan kymmenen kiloa. Muutamien spurttien ja pinnassa möyräytysten jälkeen kaveri uitaa hauen veneen viereen josta se on helppo koukata haaviin. Sirppa nopeasti irti ja hauki kaverin syliin muutamaa fotoa varten, sitten vapautus pirteälle 11+kuteneelle syönnöshauelle. 
Saamme samalta alueelta vielä useamman metrikalan ja pienempiä sekä taisipa joku isomuskin olla kontaktissa uistimissamme. 
Seuraavan siirtymän aikana saimme kunnon raekuuron niskaamme höystettynä kovalla tuulella, ei ihan Forecan sääennuste pitänyt paikkaansa tällä reissulla. 
Loppupäivän aikana löysimme vielä yhden keskikarkeata (5-7kg) sisältävän spotin josta saimme jokusen kappaleen mieheen. Koko päivän kappalemäärä meni reippaasti yli kahdenkymmenen.

Pikkis