Alkusyksyn hauestus

17.10.2017 18:40
Haukikauden aloitimme tosissaan syyskuun ekana viikonloppuna, kun teimme Pertun kanssa 2 päivän reissun Savoon. Paikalla oli ollut juuri kovat rankkasateet ja ensimmäisessä kohteessamme oli vesi lähes tulva korkeudessa ja samentunut pahoin. Todella vaikean ja vähä kalaisen päivän suurimmaksi jäi Antin buster jerkillä saama tasan 7kg hauki. 
Seuraavalle päivälle vaihdoimme paikkaa. Hetken uistelimme ilman tapahtumia ja heitimme kortoikon reunoja. Saalis oli yksi matalasta jerkkiin iskenyt kuha. Päätimme vielä puolenpäivän aikaan vaihtaa järveä. Seuraavan järven rantaan kun pääsimme, niin emme löytäneet paikkaa josta olisimme saanneet veneen alas. Mietimme jo kaikenlaisia köysi virityksiä jolla olisimme ehkä saaneet veneen ainakin alas, mutta koska seuraavana päivänä oli aamuvuoro töissä, niin emme uskaltaneet niitä toteuttaa. Ranta-asukas tuli katsomaan touhujamme ja kyselimme siltäkin, että onko parempaa veneenlasku paikkaa, mutta kuulemma ei ole... No siinä hetken miestä jututtellessa tuli ainakin yksi asia varmaksi, että paikkaan palaamme vielä soutuveneellä. Sen verran hurjia tarinoita kertoi järven hauista! Laskimme lähellä olevaan järveen veneen ja kalastimme loppuillan siellä ja saimme vain muutaman tärpin vetämällä.
 

Ollaan tehty myös useampia kalapäiviä lähemmäksi. Kalastelut ollut uistelua ja heittelyä aika tasaisesti ja siiman päässä ei ole paljoa muuta roikotettu kuin kumia. Syksy on edennyt hitaasti, mutta haukia on pikkuhiljaa alkanut nousta paremmin. Ehkä tuo viileä kesä ja lämmin alkusyksy vähän hidasti haukien syystankkauksien alkamista. Sitten kun haukien syönti tuntui alkaneen kunnolla, niin sateet nosti ja samensi monessa paikkaa vesiä ja vaikeutti myös kalastusta.Tai sitten tuo hitaammalta tuntunut alku johtui siitä, että kalapäiviä on tullut vähemmän aikaisempiin vuosiin nähden eikä vain päästy rytmistä kiinni. Veneessä on käynny syksyn aikana kuitenkin useampia suurhaukia, joista 3kpl ollut kympin tai yli. Syksyn ehdoton kohokohta oli, kun päästiin mukaan Incredible Fishing with Hissu ja Tommi sarjan kuvauksiin. Vaikka kameran edessä oleminen jännitti, niin päivä meni kalojen osalta vähintäänkin hyvin! Jakso tulee ulos tv.stä 25.10. klo 21.00 kanava 6. joten katsokaa ;)

 
Viimeisin reissu tehtiin Pertun kanssa taas vähän kauemmas. Hän kirjoitti rapsan siitä omille sivuilleen. Käykäähän lukemassa.  https://kalastus.blogaaja.fi/tour-de-north/
 
 Joitain kuvia syksyn hauista
Antti ja Mikko