5 päivää saaristossa

20.04.2016 22:46
Tein perinteisen saaristomeren reissun Lassen kanssa 5 päivää kalastettiin.
 
Keskiviikko oli tyyntä ja auringon paistetta koko päivä ja kirkkaissa vesissä se on todella haastava olosuhde. Nähtiin paljon haukia ja aamun ja päivän aikana saatiin vain muutama pieni ottamaan kiinni. Illasta tuntui kala vähän aktivoituvan ja sain yhdestä ankkuri paikasta vajaa seiskan ja 8,6kg "natsipumu" xl-snackillä.
 
 8,6kg
 
Torstaina otin myös jigivirvelin mukaan tarkoituksena jigailla muutamassa paikassa ahventa. Yhdestä paikasta löysimme kudulle tulevia ahvenia ja sain siitä 4 ahventa, joista isoin painoi 800g. Haukia nousi päivän aikana pari kymmentä, mutta kaikki olivat pieniä.
 
 Päivän suurin ahven
 
Perjantaina löysimme yhdestä paikasta hyvän kasauman haukia ja kalastimme sitä melkeen koko päivän. Saatiin siitä parisenkymmentä kalaa ja isoin tuli mulle "palomies" xl-snackillä ja painoi 9,4kg. Sama kala kävi noin varttia aikaisemmin yrittämässä samaa kumia, mutta löi siitä ohi. Nähtiin jo siinä vaiheessa että kyseessä oli suurhauki.
 
 9,4kg hauki lähdössä takas
 
Lauantai kierrettiin todella pitkä lenkki veneellä ja heiteltiin monta paikkaa ja haukia tuli määrässä hyvin, mutta isommat loistivat poissaolollaan. Yhdessä lahdessa oli aika hirmunen lahnojen kasauma. Veneellä ajaessa ne kolisi potkuriin ja yhdelläkin heitolla tuli 2 lahnaa :)
 
Sunnuntain ensimmäisestä ankkuripaikasta karkasi heti iso kala. Kaloja löytyi lahdesta hyvin ja muutama tunti ja muutama ankkuripaikka eteenpäin niin mun "Lapinkulta" L-snackin vietiin pinnasta todella voimalla ja aalto minkä kala jätti ei jättänyt arvailun varaa. Kala tuli rauhallisesti ja raskaasti pohjia pitkin, eikä syöksyilly eikä ravistellut. Veneen vierellä nousi järjettömän paksu patukka pintaan ja Lasse sai sen saman tien haaviin. Tuuletettiin, koska tiedettiin heti molemmat, että kympin se painaa ainakin! Haavin havaksen vähennyksen jälkeen saatiin järjettömän paksulle kalalle painoksi 12,5kg ja pituutta sillä oli vain 109cm. Tämän jälkeen tahkottiin samaa lahtea pitkään. Välissä tuli muutama pienempi kala, kunnes Lasselle tuli 30cm "firetiger" real eeliin kunnon tärppi ja kala oli saman tien vedenpinnan yläpuolella. Laitoin haavin valmiiks ja saatiin se nopeesti haaviin. Kalalla oli painoo 8,8kg ja pituutta 103cm. Tän jälkeen reissu oli paketissa lähdettiin ajoissa kotimatkalle. Todella hieno reissu kaikin puolin!
 
 12,5kg ja 109cm
 
Mikko