31.3.2014 Ellenin ennätys

30.08.2014 19:52

Ensimmäinen visiitti kesämökille tarkoitti 3,5-vuotiaalle tyttärelleni iloista jälleennäkemistä vaaleanpunaisen heittovapansa kanssa.

Barbie-nuket ja lelut saivat väistyä kuvioista samoin kuin oma ajatukseni käydä kopaisemassa lähialueen mahdollisesti avoimet kalapaikat, kun perheenjatke päättäväisesti asteli rantaan veneen luo ja ilmoitti tulevansa mukaan. Kieltääkään ei tohtinut ettei into katoaisi, joten heittely muuttui uisteluksi lahdella, mikä oli onnekas sattuma kun hetken päästä tyttären vapa taipui.

Alkoi pienen tytön kova kamppailu, johon itse osallistuin vain avustuksella jarrun löysäämisen kanssa ja kalan tekemissä syöksyissä hieman vapaa tukien. Muutoin väsytystyö jäi tytölle. Noin viiden minuutin väännön jälkeen tyttö kampesi kuin kampesikin reilun neljän kilon hauen veneen vierelle. Hauki haaviin, innostunutta hihkumista pikku-neidiltä ja kurvaus laiturille yhteisposeerausta varten, sekä lopuksi vapautus. Samalla Ellenin uusi hauki-ennätys oli päivittynyt omaa ikää suuremmaksi ja loppupäivä puhuttiinkin pelkästään kalastuksesta sen jälkeen :)

TLP, Janne & Ellen