11.4.2014 Lörtsyn ylivoima!

30.08.2014 19:59

Paljon kalassa käyvillä osuu aina ajoittain perinteisestä poikkeavia päiviä. Tänään oli minun vuoroni, kun päivä tarjosi mitä erikoisimmalla tavalla yhteensä 8kpl yli 7kg haukia, suurimman painaessa 10,8kg.

 

Tarina lyhykäisyydessään:

Matalapaine ja etelänpuolelta käyvä tuuli ovat usein hyviä merkkejä, varsinkin jos vedenkorkeus ei ole laskussa samanaikaisesti. Lämmenneet vedet ja kavereilta kuullut huhut kalojen kutupuuhiin siirtymisestä korottivat silti riskiä suunnitelulla alueella joten paikat piti hieman tarkastella uudestaan kun lopultakin pääsin puoleltapäivin vesille.

 

En tiedä, oliko joku muu käynyt samoilla paikoilla ennen minua, olivatko kalat hankalia tai jerkkitekniikkani väärä mutta tarjoamani jerkit toivat tulokseksi puhdasta nollaa. Samoin kävi viime syksyn koville ottipeleille. Uskoin kuitenkin alueeseen, joten päätin nopeasti vielä heittää sen läpi Pikkiksen valmistamalla Lörtsyllä (pehmoviehe, kts reissuraportti 6.4.2014) joka edellisellä viikolla oli osoittanut kykynsä.

 

Ensi heitto Lörtsyllä osuu oikeaan kohtaan kaislan reunassa ja hauki iskee välittömästi kiinni. Tukevassa kunnossa oleva reilu seiska piipahtaa veneessä ja pääsee kotiin. Mielenkiintoista on, kun sama toistuu uudelleen, ja kolmannesti ja vielä neljännesti!!

Siis neljä peräkanaista heittoa tuovat neljä eri haukea 7-8kg välillä.

Olo alkaa olla jo hieman eufoorinen, kun viidettä kertaa lennätän Lörtsyn veteen tynkäkaislan reunalle. Puolivälissä sisäänkelausta Lörtsyä viedään taas napakalla otilla, ja nyt selvästi tukevampi vastus painaa siiman päässä. Hetkeä myöhemmin kumihavashaavissa makaa tukeva 114-senttinen ja 10,8kg painava hauki. Vapautan hauen, katson raadeltua pehmoviehettä ja koitan sisäistää mitä juuri on tapahtunut. Sama alue tarjoaa vielä pienempiä alle 5kg haukia, jonka jälkeen rauhoittuu. Teen siirtymää eteenpäin vastaavaa paikkaa hakien. Lopulta löydän alueen, jossa olosuhteet täsmäävät. Jigiliimalla paikkaamani Lörtsy on saanut pahimmat taisteluvaurionsa tukittua joten se päätyy takaisin siiman päähän jerkkien taas tarjotessa mp:tä, mutta välittömästi Lörtsyä tarjoillessa tulee isku. Painava sellainen, joka valitettavasti jää tälliksi kun möhlin vastaiskun. Pientä lohdutusta kuitenkin on tarjolla kun seuraavien heittojen aikana karppimatolla piipahtaa 8,5kg sekä kaksi muuta yli seitsemän kilon haukea. Valitettavasti joudun tähän myös lopettamaan. Arki ja perhe kutsuvat luokseen illaksi vaikka valoisaa aikaa vielä olisi tarjolla. Mutta ajatukset, ne pysyvät kalavesien äärellä loppuillan…

 

TLP, Janne