Viimeiset kaksi prekutukeikkaa

21.04.2015 17:52
Aloituspaikan penkka antoi tyhjää. Samoin "nastajuttu" (painonasta vatsaan ja koukku selkään) tynkäkaislan päällä. Matalin alue unohtuu joskus, siispä matalasetti käyttöön ja haarukoimaan vedenrajaa. Ei tapahtumia. Kokeilin Snackia myös pinturiuittona. Sopivalla vauhdilla pyrstön kärki jää pintakalvoon, jolloin se väpättää, roiskii ja rikkoo pintaa. Kikoista huolimatta nollaa - tyhjästä ei nyhjätty. Kaloja ei myöskään näkynyt.
 
Seuraava paikka antoi jo vihiä haukien kujeista. Elämää olikin kaislojen edustalla ja hauet halusivat erittäin hitaan uiton. Painonasta-shadi upposi liian nopeasti, joten siitä ei tällä kertaa ollut apua. Valitsin orassin L-mallin mustilla täplillä. Vajotus pohjan tuntumaan ja hidas uitto...johan alkoi toimia. Ip-keikan saldoksi tuli parhaimpien kalojen osalta kuusi kpl 4-5kg, yksi 6kg ja 11,3kg.
 
Vaikka hauet vaativat edelleen hyvin hitaan uiton, oli otti räväkkä ja shadi haukattu oikein kunnolla. Yhden noin kolmosen kohdalla katsoin, että onpas haukannut syvälle, kun ei näy. Suusta löytyi pelkkä rigisetti. Lukko oli auennut ja shadi jäänyt jonnekin.
 
Seuraavana oli luvassa oli kiireetön täyspäivä aktiivista kalastusta. Pidempien siirtymien sijaan päätin keskittyä tarkkaan kalastukseen eli etsiä vahvistus oletukselle, että  kalat todennäköisesti löytyvät pienistä spoteissa, joissa olisi hyvät edellytykset kudun odotteluun. Pieniä kuteneita löytyi sieltä täältä, mutta myös yksi jonkinlainen keskittymä hiukan karkeampaa. Tästä parhaimpana "lapinkulta" L-koon Snackiin  haksahtanut 9,2kg "tuplahauki", pienempi lajitoveri siis nielussaan. Kaloja tuli ylös yhteensä 12 kpl.
Timo