Tyyntä myrskyn edellä

01.09.2016 22:16
Tehtiin syksyn haukikauden avaus. Tai onhan haukea tullut yritettyä pitkin kesää, mutta nyt osui ensimmäinen kova syöntipäivä ja vedet ovat jo lähteneet viilenemään. Niin nimetään tämä nyt sitten syyskauden avaukseksi.
 
Heti aamulla kun alotettiin kalastus uistelemalla, alkoi puskea hyvään tahtiin pientä haukea. Puolenpäivän aikoihin mentiin heittämään matalikkoa ja jonkun ajan heittelyn jälkeen Mikolla otti buster jerkkiin painava, mutta rauhallinen kala kiinni. Kala ei potkaissut kertaakaan vastaan ja oli epäselvää mikä siellä edes oli. Kala tuli veneen vierelle ja koukattiin se haaviin. Nätti ja hyvä kuntoinen hauki, jolla oli painoa 8,2kg. Paikkaa heitettiin vielä tarkkaan saamatta enempää tapahtumia. Loppuilta taas uisteltiin ja pari isompaakin haukea kävi veneessä, toinen niistä oli 9,1kg ja toinen 7kg. molemmat niistä otti L-Snäckiin. Illan hämärtyessä peilityynessä kelissä tuli vielä kova syöntipiikki ja hetken aikaa haukia sai irroitella tiuhaan tahtiin uistimista.
 
Seuraavana päivänä järvi oli vaahtopäitä täynnä, vaikka sääennuste oli luvanut kovaa tuulta niin ei sellaista myrskyä ostattu odottaa. Käytiin pyörähtämässä järvellä ja todettiin kelin olevan niin kova, että mentiin takas makuupusseihin nukkumaan univelkoja. Illalla vielä käytiin järvellä, mutta kalastus oli edelleen liian haastavaa siinä aallokossa. "Rauli-myrsky" ei ollut hellittänyt vielä illaksikaan puuskiaan.
Antti ja Mikko