Tuulta päin

26.04.2015 16:02
Iltapäiväkeikka on joskus jonkinlaisen lähtökynnyksen takana, viitsiikö nyt enää, kun paikat on jo myllätty, onko olosuhteet innostavat jne. Tällä kertaa melkoinen puhuri rajasi pois vaihtoehtoja. Hauenkalastusta se ei kuitenkaan haittaa. Lähtöpäätöksen jälkeen pelisäännöt olivat selkeät, hauki saakoon iltapäivän pääroolin. Pidin lähtökohtana kuteneiden haukien kalastusta. Rivakampi uittotyyli ja kohdepaikat olivat sen mukaiset.
 
Isommat shadini ovat ilman painonastaa tai jigipäätä soveltuen sellaisenaan parhaiten hitaaseen uittoon tai matalaan veteen, joten ne jää nyt pakkiin. Pienemmät ovat painonastalla tai kevyellä jigipäällä  ja toimivat hienosti nopeassa uitossa sekä myös hieman syvemmillä paikoilla. Osassa nasta on hiukan edempänä, jolloin jigi sukeltaa syvemmälle. Uitto voi olla vauhdikasta ja jigi ui ja on uitettavissa hyvin. Muutamassa nasta on hieman taaempana, jolloin jigi pyrkii uitossa nousemaan pinnemmalle. Näin myös matalauitto onnistuu vallan hienosti. Koukku on milloin selässä, milloin vatsassa, tilanteen mukaan. Heittopituus ja-tarkkuus muuten paranee vatsaan upotetulla nastalla melkoisesti.
 
Ip-keikka antoi muutaman kalan, joista parhaaksi ylsi hienosti elvistellyt, paria limatippaa vaille ykstoistanen, eli 10,94 kg. Ottishadi oli  Snackbaitsin  M-koon oranssimustapiste Snack, joka oli rigattu 7g normijigipäähän + lisäkoukku vatsassa.
Timo