Toutainkvartetti ja uusi enkka

30.05.2015 21:31
Kupletin juoni yllättää joskus ja voi olla jopa vaikea hahmottaa, mitä oikeasti on tapahtunut. Jotensakin näin kävi allekirjoittaneelle elämäni toutainreissulla. Vanhoja on vaikea muistella, mutta tämä taisi ylittää jokaisen aiemman kalailuhurmokseni. Aiemmat enkat ja muut olivat jopa jollain tapaa todennäköisiä ennemmin tai myöhemmin, mutta tämä ei. Nyt jysähti!
 
Ensimmäinen hopeakylki näytti heti lajille tyypilliset voimansa, väänsi vavan mutkalle: "Koetahan ukko pärjäillä siellä toisessa päässä." Antautumisesta ei neuvoteltu vielä vähään aikaan. Senkin aika tuli ja turbosärki antoi lukemat 5,6kg. Huima alku päivälle! Seuraavaa tapahtumaa piti jo etsiä, mutta se palkittiin uudella enkalla 6,230 kg. Voi tätä elämän kevättä! Uutta heittoa heiton perään. Olisiko kenties parvi? Siltä näytti. Siiman päässä tempoili uusi voimanpesä, joka lopulta vääntäytyi puntariin asti, 6,18 kg. Nyt paistatellaan sellaisessa ikkunassa, että huh huh.  Tämän jälkeen tuli pidempi paussi - kalat hukassa vai syönti ohi? Valitsin erittäin pitkäheittoisen tanelusikan ja aloin etsiä liikkuvia kaloja. Alkoi jo olla  hieman "syöntiohi"-meininkiä, mutta toutainkalassa ei passaa hellittää vapaotetta edes viime metreillä. Näin myös tällä kertaa, mutta millaisen kaunokaisen ahti valtakunnastaan luovuttikaan! Simojen sinfoniaa kesti ja vääntöä riitti, mutta lopulta kala pussiin.Taas uusi toutainekkka 6,47 kg!
Harvoin kaikki osuu nappiin. Nyt on kyllä fiilikset sellaiset - kävin toutaintaivaassa 5,6kg, 6,18kg, 6,23kg ja 6,47kg -aivan käsittämätön päivä. Takki tyhjeni aika ohueksi, ja niin tuntui käyneen myös kalapaikoille. Kotimatka toutaintaivaasta sai alkaa.
 
Timo