Tammikuun kaloja

02.02.2016 00:01
Tammikuu alkoi kovilla pakkasilla. Olemme kalastaneet jäältä aina yhtä aktiivisesti kuin avovesiltäkin. Vuoden vaihteessa jouduimme kuitenkin pitämään pidemmän tauon kalastuksesta, koska lämpömittari näytti pitkään kireitä pakkaslukemia. Pakkanen on ongelmallinen ison kalan vapautuksen kannalta, koska sen silmät jäätyvät niin helposti. Kelit kuitenkin muuttuivat loppukuulle täysin ja lämpötilakin oli suurimmaksi osaksi plussan puolella. Vesille oli kova polte ja kalassa tuli käytyä pakkasten lauhduttua niin paljon kuin vain oli mahdollista. Jäätä oli alkukuun kovilla pakkasilla tullut järville arviolta 30cm, johon jaksaa vielä hyvin porata 8 tuumaisia avantoja.
 
Järvien jäälle tehdyt reissut olivat täkyongintaa, syöttikalaa käyttäen. Kalojen määrät jäivät pieniksi, mutta isompia kaloja oli määrään nähden mukavasti tarjolla ja pari nollareissuakin osui kohdalle. Hienoin onnistuminen osui, kun Mikko ja Perttu olivat tsekkaamassa uutta järveä. Enemmän reissusta voi lukea Pertun omasta blogistaan kalastus.blogaaja.fi/kohti-tuntematonta/. Mikolle ja Pertulle osui myös yksi erittäin onnistunut ahvenen täkyonginta reissu, kun jäällä vieraili 940g ja 1180g ahvenet.
 
 Vuoden ensimmäinen täkykalaan napannut isompi hauki pulkassa.
 
 Hoikka 7,7kg hauki lepäilee pulkassa.
 
 Tällä lihavalla hauella oli pituutta vain 92cm, mutta painoa 8,3kg
 
Tammikuun suurin hauki oli myös lihava 104cm pitkä ja painoi 10,2kg!
 
Särki kelpasi syötiksi tälle 1180g ahvenelle, joka oli päivän neljästä jäällä vierailleesta ahvenesta suurin. Kuvassa ahven on matkalla paljusta avantoon.
 
Tammikuun loppu puolella onnistuimme tekemään myös yhden reissun avovesille. Kaloja ei sillä reissulla kuitenkaan näkynyt.
 
 
Antti ja Mikko