Ongintaa kovassa tuulessa

21.02.2015 08:57

Olimme edellisenä päivänä sopineet Timon kanssa haukikeikan merelle, olihan nyt ”lomaviikko” ja jäälle oli päästävä. Timo oli hommannut täkyt valmiiksi, joten aamulla pääsimme ajelemaan suoraan aiotulle haukispotille. Jäällä huomasimme ennusteissa luvatun kovan tuulen olevan tosiasia, vaikka matkalla puita tarkkaillessa ei tuulta vielä huomannut.
Jäällä suuntasimme heti ajateltuun kohtaan ja viritimme onget veteen. Ensimmäistä vientiä odottelimme noin tunnin verran ja siitä Timolle päivän suurimmaksi jäänyt 7kg. 

Heti perään viereisessä reiässä merkki lähti liikkumaan ja Timo huikkaa mulle, että käy hoitamassa tämä. Tunne on hieno kävellessäni kohti reikää, kun ei vielä yhtään tiedä millainen kala on vastassa. Reiällä teen vastaiskun ja kiinni jäi! Pienen väsyttelyn jälkeen reiästä kurkkaa ensimmäinen täkyhauki omalla kohdallani, solakka 6kg. 

Näiden lisäksi saimme ylös vielä yhden vähän pienemmän ja muutama vienti oli päälle. Myös kova tuuli antoi osansa reissulle ja kerran sai pilkkijakkaraa hakea pidemmän matkan päästä.
Seuraavana päivänä kävin vielä itsekseni samassa paikassa, mutta reiät tein hieman eri kohtaan. Tältä reissulta käteen jäi yksi ruokahauki, joka illalla muutti muotoaan pihveiksi.

Antti jr