Neljä päivää merellä

20.04.2015 08:38

Mikko oli kaveriporukan kanssa perinteisellä kevätkalastusreissulla. Lasse oli mun veneessä ja ensimmäinen päivä oli aurinkoista ja tuultakaan ei käynyt juuri ollenkaan. Otin ahvenen jigaus setin mukaan, koska kelistä oli luvattu tyyntä. Kalastimme puoli päivää haukea ja vain muutamia pieniä olimme saaneet niin aloin jigaamaan ahvenia. Ensimmäisestä kohdasta sain yhden ahvenen ja se painoi 880g. Menimme lähemmäksi kaislikkoa ja noin puolentoista metrin syvyydestä aloin saamaan ahvenia. Muutamia puolen kilon molemmin puolin olevia kaloja tuli alkuun ja sitten karkuutin peräkkäin pari isomman tuntuista. Harmitti todella paljon, koska epäilin niiden olevan yli kilon ahvenia. Paikka vähän hiljeni ja vaihdoin pikkuisen ankkuripaikkaa jotta voi heittää samaan kohtaan eri suunnasta ja sain ensin pienemmän ja sitten taas ison tuntuisen ahvenen siiman päähän joka tällä kertaa pysyi myös veneeseen asti kiinni. Vaaka antoi todella nätille ja pullealle ahvenelle painoksi 1240g(kuvassa). Tämän jälkeen paikka hiljeni täysin, en saanut useamman tunnin yrittämisellä enää ensimmäistäkään ahventa.

Toisena päivänä kiertelimme taas paljon paikkoja kunnes löysimme lahden josta alkoi kaloja löytyä. Kalat tuntuivat todella aktiivisilta ja kuteneilta. Muutamia 3-4kg kaloja oli käynyt veneessä kunnes mulle tuli varovainen tärppi "lapinkulta" Snack baittiin. Se ei tehnyt juuri mitään ja luulin sitä edellisiä pienemmäksi kunnes näimme kalan. Se oli älyttömän paksu, mutta pituutta oli niin vähän, että tajusimme että kerhokalaksi se ei riitä. kala saatiin helpolla haaviin ja punnitus antoi painoksi havaksen vähennyksen jälkeen 9,1kg(kuvassa). Saimme tarkalla koluamisella lahdesta vielä muutamia haukia joista osa oli kuteneita ja osa ei.

Kolmannen päivä taktiikka oli samaa lahtea kokopäivä, antoi tai ei, eli kaikki tai ei mitään. Olimme kalastaneet lahtea jo useamman tunnin ja vasta yksi hauki oli käynyt veneessä, kunnes Lassella kaksi peräkkäistä heittoa antoi kalat real eeliin. Ensimmäinen oli vajaa seiska ja toinen 9,1kg(kuvassa). Tätä samaa ankkuri paikkaa heitimme seuraavat neljä tuntia ja parin tunnin ja muutaman pienemmän kalan jälkeen sain ison kalan Lapinkulta väriseen Snack baittiin. Heti kun näin kalan sanoin Lasselle että varma kymppi ja ota vaan nopee haaviin. Punnitus antoi painoksi havaksen vähennyksen jälkeen 10,2kg(kuvassa). Fiilis oli mahtava ja kalastus oli hienointa mitä voi olla eli ei tartte vaihtaa paikkaa ja saa viskoa kauan ankkurista samaa kohtaa. Olimme vielä pari tuntia ennen kuin nostimme ankkurin ja vaihdoimme noin heittomatkan verran paikkaa. Seuraavasta ankkuripaikasta saimme muutaman hauen ja menimme heittää vielä aivan matala perukka ja sieltäkin tuli hyvän kokoisia kaloja, joista isoin oli karvan päälle seiska. Sitten ilta alkoi olla sen verran pitkällä että oli lähdettävä ajaa mökille.

Viimeisenä päivänä kävimme vielä samalla lahdella ja se antoi muutamia haukia joista isoin oli kutematon 7,7kg ja tuli saksanlipun värisellä snack baitilla.

 

Mikko