Lammella

24.02.2015 21:43
Sisämaassakin jäältä on sulanut lumi pois, joten nyt oli taas kiva lähteä kalastamaan sisävesille haukea. Kohteeksi hauen onginta reissulle valitsimme tällä kertaa pienemmän lammen. Aamulla ajellessa auto ilmoittaa öljyn olevan vähissä, joten ei muuta kuin auto ympäri ja huoltoasemalta öljyä ostamaan ja lisäämään. Joten aamun valjetessa olimme vielä tien päällä. 
 
Ajellessa tiellä tuli vastaan oudomman näköinen peuraeläin, joka näytti epäilyttävästi porolta. Hetken aikaa ihmeteltiin näkyä. Kotona myöhemmin lajia selvittäessä vaihtoehdoksi tulee myös metsäpeura.
 
Kalastuksen pääsimme aloittamaan vasta kymmenen aikoihin. Hyvin nopeasti tuli selväksi, että syönti oli hyvää, mutta kalan koko pientä. Alkoi tuntumaan että pienten hyvä syönti olisi merkki siitä, että isot paastoavat. Viimein klo 15 aikoihin tuli varman oloinen vienti ja kelalta juoksi kovaa vauhtia siima. Antti veti siiman juostessa vastarin ja huusi, että nyt on iso! Kala oli todella pirteä ja meni n.10 minuuttia ennen kuin se suostui ensimmäisen kerran avonnolla näyttäytymään. Mikko täytti ahkion toisella avannolla. Kala ei silti vielä suostunut rauhoittumaan, vaan teki vielä useita pitkiä syöksyjä. Lopulta Mikko sai kiduskannesta kädellä otteen ja nostettua se avannosta ahkioon. Avannosta nousi komea paksu niskainen ja jykevä runkoinen lampihauki, jolla oli painoa 9,2kg. Otettiin kalasta muutama kuva pulkassa ja laskimme se takaisin. Tämän upean kalan vapautuksen jälkeen otimme onget ylös ja lähdimme kotiin.
 
Antti ja Mikko