Kuhassa

15.08.2015 20:36

Pitkästä aikaan tuli tilaisuus lähteä kalaan. Soitto Mikolle asian tiimoilta ja nopeasti sovimme kuhareissusta järvelle.

Tapaamme Mikon kanssa aamulla kolmen aikaan huoltsikalla ja pakkaamme kamat autoon sekä nopea piipahdus hakemassa eväitä ja kahvia. Ajomatkan aikana selviää että kumpikaan ei ole nukkunut minuuttiakaan. Itsellä edellinen päivä mennyt Ruodon Suomenlahti päivillä jossa Mikkokin kävi piipahtamassa.

Paikoille päästyä nopeasti vene vesille ja kaiun säädöt kohdilleen. Kaaria etsiskellessä vedämme hetken paria uistinta perässä ja jonkin ajanpäästä mitallinen kuha käy veneellä kääntymässä. Auringon alkaessa lämmittämään, alkaa myös kalastajien silmät painamaan. Hätkähdän veneessä, huomaan torkahtaneeni ja samalla huomaan veneemme pyörivän hiljaa ympyrää… Mikkokin nukahtanut hetkeksi kesken kaiun ruudun tuijottelun lomassa J Sitkeänä jatkamme kaarien etsimistä ja muutamalle pääsemme tiputtamaan, mutta eivät kelpuuta vertsujamme.

Jonkin ajan päästä Ruudulle alkaa piirtymään kaari kahdeksaan metriin ja tiputamme vertsumme noin seitsemään metriin. Kaiusta näkyy kalan nousu ja saman tien Mikon vapa taipuu iskun sekä vastarin voimasta. Nopeasti kala haaviin, pikapunnitus ja kuvat, sitten 3.6kg kuha onkin valmis vapauteen.

Kuha antoi sähkön lailla virtaa kalastajiin ja väsymys unohtui taas hetkeksi. Pyörimme samalla alueella ja tovin kulttua alkaa kaikuun ilmestymään hiukan isompi kaari. Tiputamme vertsumme ja saman tien itsellä vavassa tärähtää ja vastaria tehdessä tuntuu painoa olevan ihan kivasti. Kuha tekee kerran pikkusyöksyn ja Mikko haavitsee sen ripeästi. Vertsun irrotus kuhan ollessa haavissa vedessä. Punnitus kumihavashaavissa antaa tulokseksi 4.8kg kun haavin paino on vähennetty. Parit fotot ja kuha vapautetaan harventamaan pikkukaloja.

Pääsemme vielä tiputtamaan parille kaarelle, mutta vertsumme eivät kelvanneet. Päätämme hiukan väsyneinä suunnistaa kohti rantaa ja lähteä kotimatkalle.

Pikkis ja Mikko