Hauki enkat uusiin lukemiin

30.06.2015 17:20

Lähdimme Antti jr:n kanssa aamutuimaan etsiskelemään mahdollisia syönnöksellä olevia haukia.

Aamu oli erittäin vaikeata, vaikka keli helli kalastajia. Pilvetön taivas ja pläkä meri. Saimme pienempiä haukia sieltä täältä ja lukuisan määrän seurioita.

Päivemmällä alkoi pientä tuulta jo olemaan ja päätimme vielä yhden kohdan kalastaa tarkemmin ennen rantaan lähtöä ja sehän kannatti.

Heti paikalle saavuttuamme tuli muutama tärppi veneen rekatessa. Antilta lähti tarkka heitto heinäaukkoon, hidasta uittoa ja PAM. Vapa taipuu vastaiskusta ja heti huomaa siiman päässä olevan isomman kaliiberin hauki. Siima juoksee rullalta ja vapa taipuu mutkalle. Hauki juroo pohjan tuntumassa ja tekee välillä voimakkaita syöksyjä kasvillisuuden seassa. Varmoin ottein Antti väsyttää haukea ja tuo sitä kohti haavimiestä. Ensimmäinen näköhavainto kertoo kyseessä olevan suurhauen. Haavimies malttamattomana odottelee oman roolinsa alkua J Hauki tekee vielä parit pyrähdykset ja Antti tuo sen rauhallisesti veneen viereen helposti haavittavaksi. Nopeasti koukut irti ja hauki makaa vedessä olevassa haavissa. Tässä vaiheessa on aika heittää yläfemmat ja kaivaa kamerat sekä puntari esille.

Punnitus kertoo, että nyt paukkuu Antti Jr:n vanha ennätys ja uuden enkan lukemat on 113cm ja 10.46kg. Nopeasti muutamat fotot ja Antti laskee hauen takaisin imuroimaan pienempää kalaa.

Tähän hienoon tapahtumaan päätimme lopettaa kalastuksen ja suunnata kohti rantaa.

Vielä kerran isot onnittelut Antille suurhauesta.

 

Pikkis ja Antti jr