Ennätysten päivä

22.03.2015 21:27
Kävin Pertun ja Artun kanssa merellä kalassa. Olimme aamulla vesillä vasta kello 9 aikaan, koska aamuksi oli luvattu sen verran pakkasta, että emme pitäneet kiirettä. Koko päivän puhalsi kova pohjoistuuli ja vesi laski melkein silmissä. Ensimmäiseen paikkaan mulla oli vahva usko ja ajattelin alunperin, että siellä vietetään kauan aikaa jos vain kaloihin saadaan kontaktia. Paikka huusi tyhjyyttä, vaikka heitimme useamman tunnin siellä. Ajattelin mielessäni että tästä ei hyvää päivää helpolla saada. Parista seuraavasta paikassa saimme sentään ensimmäiset hauki kontaktit ja muutama kala ylös. Seuraava paikka oli pieni lahdelma jossa on normaalisti kirkas vesi ja hieno rakkis pohja. Nyt tuuli otti sivuttain paikkaan ja oli osittain samentanut sen. Paikka antoi heti muutaman tärpin. Jatkoimme heittelyä ja hetken päästä Pertun vapa taipui kunnolla. Kala kävi pinnassa ja näin ison pyrstön ja sanoin Pertulle, että se on tosi iso ja voi olla vaikka kymppi. Todella pulska kala näyttäytyi veneen vierellä ja tajuttiin, että varmasti menee Pertun enkka rikki. Sain kalan haaviin ja punnittiin se havaksessa. Havaksen vähennyksen jälkeen saatiin kalalle painoksi 11,4kg. Heitettiin paikkaa vielä samasta ankkurista jonkin aikaa ja saatiin pari pienempää.
Tämän jälkeen seuraava paikka oli vähän saman tyylinen rakkis pohja ja taas paikasta alkoi tulla heti kaloja. Jonkin aikaa kun oltiin paikkaa heitelty Arttu sai siiman päähän paremman kokoisen kalan, joka saatiin nopeasti haaviin. Punnitus haavissa ja havaksen painon vähennyksen jälkeen saatiin kalalle painoksi 7,7kg, joka oli myös Artun uusi hauki ennätys! Tän jälkeen käytiin vielä aamuinen paikka heittämässä uudestaan ja nyt sieltäkin tuli useampi hauki. Ilta alkoi hämärtämään ja jouduimme lopettaa kalastuksen. 
Koko päivän oli pakkasta, meillä oli todella kylmä ja vaparenkaat ja kelat jäätyivät, mutta se ei paljoa haittannut kun kalaa tuli mukavasti. Oli kyllä todella upea päivä!
Mikko