Avovesikausi auki sisävesillä

05.03.2015 15:35
Jää heikkenee hyvää vauhtia sisävesilläkin ja joet ja virtapaikat ovat jo auki. Päätimme avata avovesikausi makeassavedessä.
 
Aamulla oli jo valoisaa, kun kannoimme soutuvenettä vesille. Tuuli oli kohtalaisen kovaa ja satoi räntää. Saimme iloksemme huomata, että avovettä oli paljon. Rannat olivat vielä jäässä ja parikymmentä metriä sai venettä työntää jäätä pitkin ennen kuin se kellui vedessä. Oletettu kalapaikka oli auki, joten jäät eivät kalastusta haitanneet.
 
Kalastuksen päätimme aloittaa vetouistelemalla, joka on nopea keino tsekata onko kaloja paikalla. Kun saimme uistimet vetoon tuli hyvin nopeasti ensimmäinen tärppi 23cm vaappuun 4 metrin syvyydestä. Kala ei kovin paljoa potkinut siiman päässä, mutta tuntui raskaammalta. Mikko laittoi haavin valmiiksi. Pian veneen vierellä näyttäytyi vuoden ensimmäinen saamamme uistin hauki. Otimme se haaviin jossa se oli nopea punnata. Painoa kalalla oli 6,5kg (kuvassa). Olimme todella innoissaan tästä hauesta. Emme jatkaneet uistelua enempää, vaan päätimme laskea ankkurin ja alkaa heittelemään paikkaa. Tapahtumia tuli isoihin jigeihin nopeasti. Jatkoimme usemman tunnin kalastusta heittellen välillä vähän paikkaa vaihtaen. Heittämällä saatiin viisi haukea. Lopuksi vielä vedimme tunnin ajan uistimia ja saatiin vielä muutamia haukia. Aamun ensimmäinen kala oli päivän suurin. Muut hauet olivat kokoluokkaa 2-5kg.
 
 
Antti ja Mikko