Alkuvuoden haukireissut

11.04.2015 11:25
Lähes jäätön meri piti lahdet hyvässä hapessa kevään asti. Isoa jössikkää on ollut tarjolla kutulahtien tai-muunlaisten kasvustopaikkojen suojissa tai edustoilla, hiukan paikkatyypistä riippuen. Näin on ollut myös aiemmin. Poikkeuksellisen lyhyiden jäätalvien jälkeen alkaa usein hyvä kevätkausi, mikäli loppusyksyn ja talven tuulen suunnat ja vedenkorkeus ovat olleet kohdillaan. Hauenkalastuspäiviä on itselleni tähän mennessä kertynyt kolme puolikaspäivää.
 
Henkilökohtaisesti oli kiinnostavaa kokeilla tiimikaverini kehittämän Lörtsyn kaupallista versiota, pitkään ja tarkkaan hiottua Snackia. Oli tarjolla ällää ja ämmää. Ensin mainittu sai uittoaikaa. Keltainen pelasi hyvin ja se myös poimi reissujen suurimmat. Kalat olivat pääosin matalassa, ja siinä Snackin horjuva ja houkuttava hidas uinti oli mammojen mieleen. Malli L toimi hienosti, mutta käyttömukavuutensa vuoksi kevyempi M miellyttää minua enemmän. Uittokokeeksi jäänyt M-mallin ensikaste lupailee hyviä tapahtumia myös tälle. Reissut antoivat hyvän kuvan uutukaisen luonteesta. Snack on monipuolinen ja lisätarvikkeilla helposti varioitavissa erilaisiin olosuhteisiin ja paikkoihin.Jokaiselle pistolle löytyi myös mukavat päivän piristeet. Puntarin patteri oli hapettunut jo ekalle reissulle ja on sitä edelleen, vaan eipä tuosta sen isompaa tuskaa kehkeytynyt. Vain pieni haasteellinen kutina.
 
Kevät tai oikeammin syksy on henkilökohtaisesti mielenkiintoinen vaihe muutoinkin. Allekirjoittaneen hauenkalastus ja kalastus yleensäkin siirtyy uudenlaiseen aktiivivaiheeseen. Jää pähkäilyt, kunpa pääsisi vesille ja voisi valita päivän  Myös kalastusalusta vaihtuu ergonomisempaan, siispä .
Timo